Sinema yazari Ali Murat Güven, sinemanin insanlar üzerindeki etki gücünü ilginç bir örnekle açikladi.
Güven, ‘Çagan Irmak’in Babam ve Oglum filmi sayesinde, ararlarinda düsmanlik olan binlerce baba-ogul baristilar ve kucaklastilar. Dolayisi ile filmlerin gerçek hayata olumlu veya olumsuz etkisi çok büyüktür’ dedi.Üniversiteler arasi bir yayin organi olan, psikolojik danismanlik ve rehberlik ögrencilerinin çalismalarinin yer aldigi pe. Dr. dergisine konusan Güven, bir filmin nasil izlenmesi gerektigini ise su cümlelerle anlatti: ‘Hiçbir filmi büyük beklentilerle izlememelisiniz.
Ancak filmler, insanlara, olaylari yasamadan sonuçlarini görme firsati sunmaktadir. Bundan çikarilacak dersler olmali.’ Son yillarda artan siddet filmlerini de elestiren Güven, siddet ve cinsellik dozu yüksek filmlerin yetiskin insanlardan ziyade gençleri derinden ve olumsuz etkiledigini söyledi. Güven röportajinda ‘Önceden az bir ürkütücü olayda bile büyük korku tepkileri verdigimiz sinemada, su an insanlar sinirlari zorluyor, fakat, korku duygumuz sanki yok olmus gibi. Her film daha korkunç yapilmaya çalisiliyor.
Daha çok kan, daha fazla kesici alet, daha büyük vahset... Bu da gençlerimizi ve çocuklarimizi baska bir insanliga dogru sürüklüyor. Artik gençler siddete özenen ve siddeti normal gören bir yasam sürmeye çalisiyorlar.’
‘Deli doktoru degiliz’ slogani ile ayda bir yayinlanan pe. Dr. dergisinde, psikolojik danismanlik ve rehberlik ögrencilerinin oldukça yaratici, zekice tasarladigi makalelere yer veriliyor. Abdullah Yalniz yönetimindeki dergide yer alan çalismalar, sikiciliktan uzak ve gençlerin mesleki enerjisini yansitir nitelikte. ‘Iletisim bir alis-veristir’, ‘Üniversiteye düz gelip yan yatiyoruz’ ve ‘Siber Politik’, dergide yer alan önemli konu basliklari.
(
Bu Habere Yorum Yazmak İstemez misin ! )
Yayın
Tarihi:-4/20/2011 7:39:20 AM
Görüntülenme: 1428
Bu Haberi Paylaş !
Bu Haber e Yapılan Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış