SORGUN ÇATMASÖĞÜT GÖLETİNİN KENARINA SAZAN VE ALABALIK ÜRETİM TESİSİ KURULDU - Rtv66 TV
SORGUN ÇATMASÖĞÜT GÖLETİNİN KENARINA SAZAN VE ALABALIK ÜRETİM TESİSİ KURULDU
SORGUN ÇATMASÖĞÜT GÖLETİNİN KENARINA SAZAN VE ALABALIK ÜRETİM TESİSİ KURULDU
Yozgat'ta tarımsal amaçlı gölet ve barajlar tarım alanları sulayıp, daha bol ve kaliteli ürünlerin alınmasına katkı sağlarken diğer taraftan da balıkçılık sektörünün gelişmesinde önemli rol oynuyor.
Sorgun ilçesinde Şeker Fabrikasının ihtiyacı olan suyu karşılayan Çatmasöğüt barajında balık üretimi yapmak isteyen Ethem Yücel'in hazırladığı proje onaylanarak tesis inşa edildi. Yıllardır sadece birkaç kişinin olta balıkçılığı yaptığı, küçük çapta sulama yapılan ve Şeker Fabrikasının su ihtiyacını karşılayan göletin artık bir işlevinin daha olacağını ifade eden Ethem Yücel, yıllardır Çatmasöğüt Göletinin çok fazla işe yaramadan durmasını bir türlü kabul edemediğini belirtti. Öncelikle bazı projeler geliştirdiğini ve bunu hayata geçirebilmek için daha büyük düşünmem gerektiği bilinciyle hazırlattığı projesi Tarım ve Köyişleri Bakanlığına sunduğunu kaydeden Yücel şöyle konuştu:
''Projem kabul edildi. Bende bu projeyi alarak Yozgat Özel İdare Müdürlüğüne başvuruda bulundum, gölet kenarında bir tesis kurmayı, bu tesiste alabalık, sazan balığı ve levrek üretmek istediğimi bildirdim. Başvurum kabul edildi. Bir aydır tesisleri kurmaya çalışıyorum. Çatmasöğüt köyü yakınlarındaki tepeden içme suyu buldum. Onu getirdim. Gölet içerisine öncelikle bir alabalık kafesi koyduk. Ayrıca gölet kıyısında bir restoran, bir alabalık ve sazan üretme havuzu, ayrıca ailelerin gelip piknik yapabilmeleri için de üç adet kamelyayı hizmete soktuk. Bunları yaparken Özel İdare bizden ağaçlandırmaya özel önem vermemizi istedi. Bizde o istek doğrultusunda tesislerimizin yanına çabuk büyüyecek cinsten ağaçlar diktik. Ayrıca Sorgun Kaymakamlığı tarafından bu bölgeye dikilen ağaçların bakımını da üstlendik.''
Ethem Yücel, şu an için tesislerin yapım işlerinin devam ettiğini, önümüzdeki çarşamba günü tesisleri açmayı planladıklarını vurguladı. Yücel, ''Bayram sonrası tam faaliyete geçebileceğiz. Kafeslerin kurulması falan zaman istiyor. Ancak çarşamba gününden itibaren iftar yemeklerinde balık vermeye hazır duruma geleceğiz. Ayrıca akşamları da iftar sonrasında aileler için çay servisimiz ve daha değişik servisimiz olacaktır. Çalışmaların planladığımız şekilde gitmesi durumunda 2011 yılından itibaren yılda 10 ton balık üretme kapasitesine ulaşabileceğiz. Ayrıca isteyen ailelere gölette motorla tur hizmeti de vereceğiz'' diye konuştu.
(
Bu Habere Yorum Yazmak İstemez misin ! )
Yayın
Tarihi:-5/6/2011 10:06:36 PM
Görüntülenme: 1466
Bu Haberi Paylaş !
Bu Haber e Yapılan Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış