Yükseköğretime Giriş Sınavı'nda(YGS) son dönemece girildi Yükseköğretime Giriş Sınavı'nda (YGS) son dönemece girildi. Ankara 7. İdare Mahkemesi'nde, ÖSYM'nin savunması bekleniyor. ÖSYM'ye verilen savunma süresi ise yarın doluyor.
YGS'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilirkişi incelemesi "tamam' demesinin ardından ÖSYM, sınavın sonuçlarını açıkladı ancak son sözü Ankara 7. İdare Mahkemesi söyleyecek. YGS'ndeki "şifre' iddiaları üzerine sınava giren bir öğrencinin Danıştay'a açtığı iptal davası sonrası Danıştay, görevsizlik kararı vererek, dosyayı Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderdi. Dosyayı inceleyen Ankara 7. İdare Mahkemesi, iddialar üzerine ÖSYM'den savunma istedi. 15 gün içinde ÖSYM'den savunma vermesini isteyen mahkemenin incelemeleri devam ediyor. ÖSYM'nin savunma için 15 günlük süresi ise yarın doluyor. ÖSYM'nin savunmasını sunmasının ardından YGS davasında son dönemece girilmiş olacak. Mahkeme, savunmanın ardından davayla ilgili kararını verecek.
-YAZICI'NIN SÖZLERİ DE DOSYAYA GİRECEK-
Şifre iddialarını yargının gündemine taşıyan Avukat Ahmet Gürol Şağban, yarın Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın "KPSS ertelendi" açıklamasını mahkemeye delil olarak sunacak. ÖSYM'nin savunmasının ardından mahkemeye cevap dilekçesi sunacak olan Şağban, "Bu skandalın onda biri bile, bir önceki başkanı koltuğundan etmeye yetmişti. Mevcut başkanın da geliş nedeni bu değil miydi? Herkesin beklentisi daha güvenilir, daha bilimsel, daha adil, daha tarafsız sınavların yapılmasıydı. Olmadı maalesef. Koltuğa bir şeyler mi bulaşmış nedir? Yine hüsran, yine hayal kırıklığı. Hatta bu sefer meydana gelen olaylar, gelenin gideni arattığını gösterdi" dedi.
-KİMSE SEHVENİN ARKASINA SAKLANAMAMALI-
Şifre iddialarını Artvin'den bir meslektaşının ortaya çıkardığını ve ilk andan itibaren ÖSYM Başkanı Ali Demir'in kimseyi ikna edemediğini savunan Şağban, YGS sonrasında yaşananların mahkemeye delil olarak tek tek sunduklarını ifade etti. Şağban, mahkeme heyetinden sadece sınavın iptalini değil hukuk devletinin gereğini yerine getirmesini beklediklerini ifade ederek, "Kimsenin bu devlette sehven kelimesinin arkasına sığınamayacağını anlaması gerekiyor" dedi. Kol saatlerini çıkarmanın, kızların saçlarındaki tokaları çözmenin sınav güvenliğini sağlamadığını belirten Şağban, bir milyon 700 bin öğrencinin güvenin sarsıldığına dikkat çekti. Şağban, "Bir Devlet Bakanı'nın güvensizliği bir tarafa, korku ve endişe yaşadığı bir ülkede sıradan vatandaş ne yapsın? İşte bu davanın konusu sadece 2011 YGS'nin iptali değildir, aynı zamanda devlet kurumlarına olan güvenin tekrar kazanılmasıdır" dedi. - Ankara
(
Bu Habere Yorum Yazmak İstemez misin ! )
Yayın
Tarihi:-5/8/2011 10:35:38 AM
Görüntülenme: 1359
Bu Haberi Paylaş !
Bu Haber e Yapılan Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış