Van'ın Özalp ilçesindeki görevinden istifa ederek, sahte Bulgar pasaportuyla Ocak 2010'da Hollanda'ya giriş yapan hakim Çağatay Çetin'in iltica talebi olumlu yönde sonuçlandı.
DHA'nın haberine göre, Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi (İND) tarafından yapılan açıklamada, 95099 sicil numaralı adli yargı hakimi Çetin'e sığınma izninin verildiği resmen duyuruldu.
Türkiye'de siyasi ve etnik nedenlerden dolayı baskı gördüğünü ileri sürerek, 2010 yılının Ocak ayında sığınma başvurusunda bulunan Çetin, "Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü İşlemler Bürosu'na 25 Ocak 2010'dan geçerli olmak üzere, 11 Ocak 2010 tarihinde 'özel' nedenlerden dolayı istifamı vererek, 15 Ocak tarihinde sahte Bulgar pasaportuyla Hollanda'ya giriş yaptım ve aynı gün sığınma başvurusunda bulunmuştum. Sığınma başvurumun sonuçlanması 16 ay sürdü" diyerek, iltica talebinin kabul edilip, sığınma izninin verilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Hollanda'ya kaçtığı sırada, 9 ayrı suçtan 20.5 ila 65 yıl hapis istemiyle yargılandığı belirtilen eski hakim Çetin'e yönelik suçlamalar arasında resmi evrakta sahtecilik ve suç tasnii olduğu bildirildi.
32 yaşındaki Çetin, siyasi düşüncelerinden ve annesinin Ermeni-Kürt kökenli olmasından dolayı baskı gördüğünü ileri sürerek, hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazı göndermesine rağmen sonuç alamadığını söylemiş ve neticesinde Hollanda'ya iltica talebinde bulunmuştu.
Çetin, iltica talebiyle ilgili olarak Hollanda’nın alacağı kararı Türkiye’de çok sayıda hakim ve savcının merakla beklediğini ileri sürmüş, "Olumlu netice alırsam, başkaları da gelebilir. Kürt kökenli hakim ve savcıların da durumu kritik. Soruşturmalardan bıkmış durumdalar, 'Ya intihar edeceğim, ya ben de geleceğim' diyorlar" ifadesini kullanmıştı.
AÇIĞA ALINMIŞTI
2005 yılında Enez Adliyesi’nde göreve başlayan Çetin, bir süre sonra Edirne Adliyesi’ne geçti. İki adliyeye 2 yılı aşkın süre görev yapan Çetin, rüşvet ve zimmet olaylarının gerçekleştiğine ilişkin iddialarla dolu 15 sayfalık ihbar dilekçesini Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na gönderdi.
Çetin’in ihbarı üzerine Adalet Bakanlığı soruşturma başlattı. Edirne Başsavcısı tarafından “akıl sağlığının yerinde olup olmadığının” belirlenmesi için İstanbul’a gönderilen Çetin daha sonra Kars’a tayin edildi, ancak Kars’ta görev yaptığı sırada “Edirne’de hakkında sürdürülen soruşturmaların selameti gereği” açığa alındı.
(
Bu Habere Yorum Yazmak İstemez misin ! )
Yayın
Tarihi:-5/20/2011 6:08:52 PM
Görüntülenme: 1388
Bu Haberi Paylaş !
Bu Haber e Yapılan Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış