<- ->

ANA SAYFA   I   CANLI YAYIN   I   WEB TV   I   HABERLER   I ARAMA YAP  I  ÜYE OL  I  İLETİŞİM

RTV 66 TV

 Bogazliyan Haberleri   ?  G
Yozgat'in Bogazliyan ilçesinde alternatif tarim ürünü olarak ekimi yapilan sarimsak hasadinin hazirliklari basladi. - Rtv66 TV

 Yozgat'in Bogazliyan ilçesinde alternatif tarim ürünü olarak ekimi yapilan sarimsak hasadinin hazirliklari basladi.

 Türkiye'nin önemli tarim merkezlerinden birisi olan ilçede pancar ve hububattan sonra sarimsak üretimi de yayginlasiyor. 30 dekar alana ekilen ve 30 bin ton sarimsak elde edilmesini planlanan sarimsak hasadina kisa bir süre sonra baslanilacak. Alternatif tarim ürünleri ekimi yaparak ilçe çiftçisine örnek olan Bülent Sönmez, 30 dekar alana ekimi yapilan ve tamamen organik olan sarimsak tarlasinda son sulamalarinin yapildigini ve yaklasik 20 gün içerisinde hasadinin yapilacagini söyledi.

Türkiye'nin önemli tarim merkezlerinden birisi olan ilçede pancar ve hububattan sonra sarimsak üretimi de yayginlasiyor. 30 dekar alana ekilen ve 30 bin ton sarimsak elde edilmesini planlanan sarimsak hasadina kisa bir süre sonra baslanilacak. Alternatif tarim ürünleri ekimi yaparak ilçe çiftçisine örnek olan Bülent Sönmez, 30 dekar alana ekimi yapilan ve tamamen organik olan sarimsak tarlasinda son sulamalarinin yapildigini ve yaklasik 20 gün içerisinde hasadinin yapilacagini söyledi. Geçtigimiz yil 15 dekar alanda ekimi yapilan sarimsagi bu yil 30 dekar alana çikarttiklarini belirten Sönmez, "Sarimsagimiz tamamen organik sarimsaktir. 8 yillik bir deneyimimiz var. Her yil sarimsakta hem verimi hem de kaliteyi artiriyoruz. Sarimsagi Bogazliyan'in yani sira çevre il ve ilçelere de pazarliyoruz. Sarimsak tamamen organik ve kaliteli oldugu için her geçen yil talep biraz daha artiyor." dedi. Hasat öncesi sarimsagin son sulama islerini yaptiklarini ifade eden Sönmez, "Su anda sarimsagin son sulama islerini yapiyoruz ve 20 gün sonra ise hasadina baslayacagiz. Ondan sonra da 3 hafta süre ile sarimsagi tarlada kurutulduktan sonra satisini yapacagiz. Sarimsagin fiyati, önceki yillarda oldugu gibi bu yilda yine farklilik göstermesi bekleniliyor. Sarimsagin kilosu kalitesine göre degisiyor ve 5-10 lira arasinda satiliyor." diye konustu. Sarimsagin diger tarim ürünlerinde oldugu gibi özenle bakim gerektirdigini söyleyen Sönmez, açiklamasini söyle sürdürdü: "Diger tarim ürünlerinde oldugu gibi sarimsakta özel bakim ister. 2 sefer çapa ve üç sefer de sulama isi yapiyoruz. Bunun yani sira çikan yabani otlari ayikliyoruz. Kaliteli verim alabilmek için büyük ugras veriyoruz. 1 yilda uzun ugraslar neticesinde 2 ürün kaldirabiliyoruz. Bogazliyan'da agirlikli olarak seker pancari, arpa ve bugday ekimi yapiliyor. Bu ürünlerin geliri ise pancar, arpa ve bugdaya göre biraz daha yüksektir. Ileri ki yillarda ekim alanlarimizi biraz daha arttirmayi planliyoruz." Sönmez, sarimsak hasadindan sonra domates, biber, patates, salatalik ve yesil fasulye gibi ürünlerin de tüketicinin hizmetine sunulacagini sözlerine ekledi.

( Bu Habere Yorum Yazmak İstemez misin ! )

Yayın Tarihi:-29.06.2012 18:29:59  Görüntülenme: 1353

Bu Haberi Paylaş !

 

Bu Haber e Yapılan Yorumlar Henüz Yorum Yapılmamış

Bu Haber'e Yorum Yaz !

Ad Soyad :

 

  Yorumunuz :

   

                

HABERLER

SIZDEN GELEN HABERLERI
TÜRKIYE GÜNDEM
YOZGAT SPOR HABERLERI
AKDAGMADENI HABERLERI
AYDINCIK HABERLERI
BOGAZLIYAN HABERLERI
ÇANDIR HABERLERI
ÇAYIRALAN HABERLERI
ÇEKEREK HABERLERI
DÜNYA GÜNDEM
DÜNYA HABERLERI
KADISEHRI HABERLERI
SARAYKENT HABERLERI
SARIKAYA HABERLERI
SORGUN HABERLERI
SEFAATLI HABERLERI
YENIFAKILI HABERLERI
YERKÖY HABERLERI
YOZGAT HABERLERI

Diğer Haberler

 

 
*Belgeseller
*Web TV
*Haberler
*Canlı TV
*Resim Galeri
*Anket
*Foto Galeri
*Hava Durumu
*Firma Rehberi
 
*Künye
*Sitene Ekle
*İletişim

Copyright Yozgat TV 2011-2022   All Rights Reserved

Sitenin Tüm Hakları Saklıdır.